Datum Grachtenrace Amsterdam 2017 bekend

Een heel gelukkig en sportief 2017 gewenst namens het bestuur en vrijwilligers van de Grachtenrace Amsterdam!

img_2949

De Grachtenrace Amsterdam wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 7 oktober! Traditioneel vind de race plaats op de tweede zaterdag van oktober, maar doordat de Amsterdamse marathon dit jaar precies een dag erna op 15 oktober plaatsvindt, wordt dat iets te druk op het terrein rond het Olympisch Stadion. Bij uitzondering vind de Grachtenrace dus op de eerste zaterdag van oktober plaats: zaterdag 7 oktober 2017 – schrijf ‘m in je agenda of klik op het Facebook evenement om de datum niet te vergeten.

Voor de duidelijkheid hieronder nog even de data die je in de gaten moet houden in verband met het inschrijven:

Startdatum inschrijven: vrijdag 4 augustus

Sluitingsdatum inschrijven: zondag 24 september

Race: zaterdag 7 oktober 2017

 

Inschrijven kan vanaf 4 augustus via de pagina www.grachtenrace.com/inschrijven.

 

Grachtenrace 2016… in beeld!

We hebben de afgelopen weken een mooie verzameling van foto’s en video’s ontvangen. Soms waren dit gemailde bestanden, soms een link naar een wedstrijdverslag of fotopagina. Onderstaand vind je een selectie. Verder kan je doorklikken op de verzamelde linkjes, kijk of je jouw team kan vinden tussen de vele foto’s. Wij hebben vele prachtige foto’s gezien!

Heb jij ook foto’s of video’s gemaakt?

Laat het ons weten en stuur een mailtje naar info@grachtenrace.com en we zetten de link op onze website.

Foto’s

20161008-grachtenrace-335Onze vaste fotograaf JP Vroemen heeft vele, prachtige foto’s gemaakt van de Grachtenrace Amsterdam 2016 (link naar volledig overzicht)

Meer foto’s

Grachtenrace 2016, foto Timo BerghuisEen deel van de passerende sloepen op de Keizersgracht werd gefotografeerd. Foto’s Timo Berghuis op Facebook Grachtenrace

Foto’s rond Olympisch Stadion. Foto’s Daan ter Avest op Facebook Grachtenrace

Foto’s van de huisfotograaf van het Sloepweesje. Foto’s van Richard Pot.

Foto’s van Gijs van der Plas, te vinden bij SloeproeienNL op Facebook (volledige album SloeproeienNL op Flickr)

Grachtenrace 2016, foto Robby HielFotoserie van Robby Hiel, op Facebook Grachtenrace

Foto’s van Willeke van der Heijden van WV De Helling op Flickr

Foto’s van Bertha Elzinga, te vinden bij SloeproeienNL op Facebook

 

Video’s

Op YouTube zijn vele video’s van de Grachtenrace 2016 te vinden, bijvoorbeeld onderstaande video’s:

Bikecam-beelden langs de grachten & Hele parcours in foto’s (taxi1108 op YouTube Grachtenrace afspeellijst)

Een video van Grachtenrace 2016 van Sebrassino.

Een video-compilatie van de wedstrijd van de Maritieme Academie op YouTube

TIP! Een prachtig verslag van Stan Visser, de gehele dag van ‘t Juiste Tuig in de Maaike is in beeld gebracht.

Op Vimeo toont Team Paardekreek haar kunnen tijdens de race.

Team Heren Krom van sloeproeivereniging Hattem Roeit roeit de Grachtenrace Amsterdam 2016 in roeisloep d’Isela.

 

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag van de Leitsagher van Sloeproeivereniging Rechtachteruit uit Rumpt

Wedstrijdverslag van het damesteam van de Zuyderzeeroeiers in de Schokland

Wedstrijdverslag van Roeivereniging Ferox (Azorean High, ThussenUit, Bacchus)

 

Foto’s Grachtenrace 2016

Al vele jaren maakt fotograaf JP Vroemen foto’s van de Grachtenrace Amsterdam. Ook dit jaar reed hij op zijn motor door Amsterdam en heeft op verschillende plekken langs de route prachtige foto’s gemaakt om onze wedstrijd vast te leggen!

Hieronder een kleine selectie van deze foto’s. Voor de hele collectie kan je terecht op de Fotosite van JP Vroemen – foto’s Grachtenrace Amsterdam 2016.

20161008-grachtenrace-192

20161008-grachtenrace-394

 

20161008-grachtenrace-16020161008-grachtenrace-34320161008-grachtenrace-30920161008-grachtenrace-29520161008-grachtenrace-434

 

 

Voorlopige uitslag Grachtenrace Amsterdam 2016

De voorlopige uitslag van de Grachtenrace Amsterdam 2016 is online te vinden! Op de pagina Uitslagen worden later deze week de definitieve uitslagen gepubliceerd.

Winnaars van de eerste GRACHTENCUP zijn de Polyester (heren) en de Zusje (dames).

VOORLOPIGE UITSLAG GRACHTENRACE 2016 (pdf)

 

NB.
Alle definitieve uitslagen (Grachtenrace Amsterdam 2016 en Grachtencup 2016) zijn inmiddels te vinden op de pagina Uitslagen.

Grachtenrace Amsterdam 2016

151010-grachtenrace-433Op zaterdag 8 oktober 2016 vindt de 30e editie plaats van de Grachtenrace Amsterdam. De Grachtenrace wordt georganiseerd sinds 1986 en is inmiddels gegroeid tot een sportief evenement met bijna 140 deelnemende roeiteams. Teams roeien ongeveer 22 kilometer, de wedstrijdroute loopt dwars door de binnenstad van Amsterdam. Dit jaar is de start en finish van de race voor de tweede keer in de wateren rond het Olympisch Stadion.

NIEUWE PRIJZEN
Dit jaar zijn er een aantal nieuwe prijzen te behalen; de Roeiers Grand Slam en de Grachtencup!

De Grachtencup wordt uitgereikt na de Grachtenrace Amsterdam en winnaar is het team wat het beste presteert tijdens de drie grachtenraces die Nederland telt. Teams die meedoen aan zowel de Utrechtse Grachtenrace RonDom (9 april), de Zwolse Grachtenrace (18 juni) als de Grachtenrace Amsterdam (8 oktober), maken kans op de zege.

Daarnaast maken teams die deelnemen aan de drie grootste races kans op de Roeiers Grand Slam! In het lustrumjaar van de Amsterdamse Grachtenrace (30e keer) en van MPM (25e keer) zal deze prijs voor het eerst worden uitgereikt aan het team dat overall het sterkste blijkt te zijn tijdens de drie wedstrijden. Teams namen deel aan de 42e Harlingen Terschelling Sloepenrace (6 mei 2016), de 30e Grachtenrace Amsterdam (8 oktober 2016) en de wedstrijden tijdens de 25e Muiden-Pampus-Muiden (5 en 6 november). Na de MPM wordt de prijs uitgereikt.

SPORTIEF GEVECHT OP DE GRACHTEN
Buiten de lengte van de race kenmerkt de Grachtenrace zich door het sportieve gevecht dat zich op de grachten afspeelt. Van roeiers en stuurmannen wordt veel verwacht. Vooral als men elkaar treft op de Amsterdamse grachten met zijn smalle bruggen en vele rondvaartboten.

Het bestuur van de Grachtenrace wenst alle roeiers en teams een goede wedstrijd!

 

 

Wij zoeken nieuwe bestuursleden

Voor de organisatie en ondersteuning van de Grachtenrace Amsterdam zoeken wij nieuwe bestuursleden. We zijn op zoek naar mensen die tijdens het komende jaar weer helpen met de bestuursactiviteiten en praktische voorbereidingen rond de organisatie van de Grachtenrace.

Het komende jaar gaan een aantal bestuursleden ons verlaten na vele jaren van inzet. Om voldoende tijd te hebben voor het overdragen van taken zoeken we nu nieuwe bestuursleden zodat we voor de volgende race in oktober 2017 weer een volledig team hebben.

Vind jij het leuk om deze unieke roeirace tot een succes te maken? In oktober racen ieder jaar meer dan 130 sloepen door de Amsterdamse grachten, daarmee is de Grachtenrace één van de grootste races in het seizoen. Vanaf het vroege voorjaar stort het bestuur zich weer op het organiseren van de nieuwe race.

Ben je zelf geïnteresseerd of ken je mensen die ook mee willen helpen, laat het ons weten!

Wie hebben wij nodig:
– Mensen die in de voorbereiding taken op zich willen nemen.
– Mensen die deel willen uitmaken van het vaste team achter de Grachtenrace en zitting willen nemen in het bestuur.
– Heb je kennis of deskundigheid op het gebied van evenementenorganisatie, communicatie, vergunningen, wedstrijdroeien dan zijn we daar blij mee!

Ben jij net als wij enthousiast en wil je bijdragen aan het succes van de Grachtenrace?
Stuur dan een mailtje naar: info@grachtenrace.com

 

 

Het eerste startschot van de 30e Grachtenrace

Dijkgraaf Gerhard van den Top van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht geeft morgen het eerste startschot van de 30e editie van de Grachtenrace Amsterdam. Op zaterdag 8 oktober 2016 zal om 11.00 uur het eerst startschot klinken op de kade bij de startlijn in de Stadiongracht. Daarna zullen in anderhalf uur bijna 140 sloepen starten om 22 kilometer te roeien door de Amsterdamse grachten. Grachtenrace-startschot-Gerhard

 

Startlijst 2016 is klaar!

151010-grachtenrace-293

De Startlijst voor de Grachtenrace Amsterdam is klaar!
Bekijk hier (Startlijst 2016) wanneer jouw team aan de start van de 30e editie van de Grachtenrace Amsterdam verwacht wordt. Heb je vragen over de startlijst of is informatie niet kloppend, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten via info@grachtenrace.com

De Startlijst is altijd te vinden via de pagina Wedstrijdinformatie waar je ook informatie kan vinden zoals het wedstrijdreglement, kranen & parkeren, bereikbaarheid en verdere praktische informatie. Het dagprogramma vind je op deze pagina: Dagprogramma zaterdag 8 oktober.

NB. Denk eraan de Bemanningslijst van tevoren te downloaden en vast in te vullen.

 

Douchen na de wedstrijd

We zijn erg blij om te kunnen melden dat het na afloop van de wedstrijd, net als vorig jaar, weer mogelijk is om te douchen bij de Sporthallen Zuid.

De douches in de sporthallen bevinden zich op een paar minuten lopen van het Olympisch Stadion aan het Burgerweeshuispad 54. Na afloop van de wedstrijd kan je hier douchen tussen 15.00-17.30 uur. Vanaf het evenemententerrein is de route aangegeven met bordjes.

Route vanaf feesttent: linksom het stadion lopen, linksaf de Na-Druk-Gelukbrug over. Rechtdoor lopen, na ongeveer 300 meter zie je hoofdingang Sporthallen Zuid. Door hoofdingang naar binnen, op begane grond direct rechtsaf de gang in. In de gang zijn doucheruimtes 7 t/m 12 voor dames en heren gescheiden. In Sporthallen Zuid zijn bij de douches medewerkers van de Grachtenrace aanwezig om jullie bij vragen te informeren.

Dringend verzoek: laat doucheruimtes schoon en opgeruimd achter! Er zijn voldoende afvalemmers waarin jullie je afval kunnen doen.