Inschrijfdatum Grachtenrace 2019

IMG_5425Inschrijving voor de 33e editie van de Grachtenrace Amsterdam start op zaterdag 6 juli 2019 om 10.00 uur. Je kan jouw team inschrijven voor Grachtenrace die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 12 oktober 2019 en ook dit jaar weer start in de wateren rond het Olympisch Stadion.

Inschrijven vanaf 6 juli

Inschrijven is mogelijk vanaf 6 juli. Sluitingsdatum voor inschrijven is 28 september of bij het bereiken van 140 deelnemers. Ook dit jaar is er daarnaast plaats voor 4 (buitenlandse) teams die buiten mededinging meedoen aan de race. Vanaf 6 juli is inschrijven en betaling voor de Grachtenrace mogelijk via www.grachtenrace.com/inschrijven

Evenementenlocatie en wedstrijdroute

Startlocatie voor de race is naar alle waarschijnlijkheid, en zoals de afgelopen jaren gebruikelijk, vanaf het terrein rond het Olympisch Stadion. Met de start in het Stadiongracht, de finish op de Schinkel ter hoogte van het Olympisch Stadion en het feest na afloop in de feesttent hopen we ook dit jaar weer op een geweldige wedstrijddag.

Wedstrijdroute wordt ieder jaar opnieuw bekeken en zal wellicht op een aantal punten wijzigen. Zodra hier meer over duidelijk is wordt dit gecommuniceerd op de website.

Foto’s Grachtenrace 2018

De vaste fotograaf van de Grachtenrace JP Vroemen bracht dit jaar zijn broer Lex mee. Het resultaat: een zeer uitgebreide set van foto’s van start tot finish, en vele foto’s op de grachten daartussen!

20181013-Grachtenrace-CENTRUM-160_

Dit jaar zijn er 4 fotosets gemaakt; bij de start van de race, in het zuiden van Amsterdam, het centrum en bij de finish. Hieronder een kleine selectie van deze foto’s. Wil je alle foto’s bekijken op zoek naar jouw team? Klik dan door naar de fotowebsite van JP Vroemen.

Grachtenrace Amsterdam 2018 – START

Grachtenrace Amsterdam 2018 – ZUID

Grachtenrace Amsterdam 2018 – CENTRUM

Grachtenrace Amsterdam 2018 – FINISH

20181013-Grachtenrace-ZUID-230_20181013-Grachtenrace-ZUID-225_20181013-Grachtenrace-CENTRUM-373_20181013-Grachtenrace-ZUID-187_20181013-Grachtenrace-CENTRUM-262_
2018 Grachtenrace Finish-407_2018 Grachtenrace Finish-130_2018 Grachtenrace Finish-111_

20181013-Grachtenrace-ZUID-202_

Winnaars Grachtencup 2018

img_5480.jpg

De dames- en heren wisselbekers van de Grachtencup waren afgelopen weekend even in ons bezit. Zaterdagavond werden ze alweer uitgereikt tijdens de prijsuitreiking in de feesttent bij het Olympisch Stadion.

Winnaar van de Grachtencup 2018 bij de heren is ook dit jaar Polyester,  bij de dames won dit jaar de Magna Frisia, die vorig jaar nog een tweede plaats in het Grachtenklassement bezette.

Einduitslag alle teams in het Grachtenklassement:
Grachtencup 2018 einduitslag

img_5477.jpg

Over de Grachtencup

Het grachtenklassement werd in 2016 voor het eerst georganiseerd, winnaar is het team dat het beste presteert tijdens de drie grachtenraces in Nederland. Bij dit initiatief van Utrecht RonDom, Zwolse Grachtenrace en Grachtenrace Amsterdam sloot in 2018 het Liwwadster Rondje zich aan en inmiddels wordt de Grachtencup dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

Teams die strijden voor de Grachtencup 2018 nemen deel aan minimaal 3 van de 4 grachtenraces:
28 oktober 2017: Liwwadster rondje Leeuwarden
14 april 2018: RonDom, Grachtenrace Utrecht
16 juni 2018: Zwolse Grachtenrace
13 oktober 2018: Grachtenrace Amsterdam

De Grachtencup wordt ieder jaar uitgereikt bij de Grachtenrace Amsterdam. Eerste wedstrijd voor de Grachtencup 2019 is het Liwwadster Rondje op 27 oktober 2018 in Leeuwarden.

Definitieve uitslag Grachtenrace Amsterdam 2018

2018 Grachtenrace AmsterdamDe uitslag van de Grachtenrace Amsterdam 2018 is inmiddels aangepast ten opzichte van de voorlopige uitslag van zaterdagavond. Doordat helaas een aantal teams ten onrechte een strafwatt kreeg opgelegd voor het niet ronden van boeien op het Amsterdam-Rijnkanaal is de voorlopige uitslag gewijzigd.

Geconstateerd werd dat een aantal sloepen niet tussen de betonning/boeien bleef op het Amsterdam-Rijnkanaal, echter tijdens het palaver is verteld dat er ook onder de wal gevaren mocht worden. Alle straffen met betrekking tot boeien zijn teruggetrokken.

Straffen mbt het inhalen op het Amsterdam-Rijnkanaal en het nemen van verkeerde doorgang onder Berlagebrug zijn blijven staan.

Bekijk hier de definitieve uitslagen van de Grachtenrace Amsterdam 2018, de Grachtencup en het Kuikenklassement.

 

 

Voorlopige uitslag Grachtenrace Amsterdam 2018

De voorlopige uitslag van de Grachtenrace Amsterdam 2018 is beschikbaar. Op de pagina Uitslagen worden later deze week de definitieve uitslagen gepubliceerd (update 16 oktober: bericht Definitieve uitslag Grachtenrace Amsterdam 2018).

VOORLOPIGE UITSLAG Grachtenrace Amsterdam 2018

Voorlopige uitslag Grachtenrace heren
1. Orkaan
2. Trewes 2
3. Schotse Vier

Voorlopige uitslag Grachtenrace dames
1. Pulp Fiction
2. Beluga
3. De Paardekreek

Grachtencup 2018 
heren: Polyester
dames: Magna Frisia

Winnaar Kuikenklasse Grachtenrace
1. heren: Evert Deddes, STC-1
2. heren: Michiel de Ruyter
3. heren: Last of Titanic

1. dames: De Paardenkreek, De 9 Babbelaars
2. dames: Baron van Ghent
3. dames: Wetter Wrotter

32e editie Grachtenrace Amsterdam

20171007-Grachtenrace-241

32e Roeisloepenrace Grachtenrace Amsterdam op zaterdag 13 oktober

Zaterdag 13 oktober zijn de grachten wederom het toneel voor het jaarlijkse spektakel van de Grachtenrace Amsterdam. De ruim 1200 roeiers uit binnen- en buitenland strijden voor hun team in een van deelnemende traditionele roeisloepen.

Eerste start is om 11.00 uur vanaf het Olympisch Stadion en voert zo’n 23 kilometer over de Amsterdamse wateren. De 145 dames- en herenteams laten de geschiedenis herleven gedurende de tocht door de verschillende Amsterdamse grachten, alvorens weer te finishen vlakbij het Olympisch stadion.

Waar vroeger de roeisloepen streden om vracht snel van schepen naar pakhuizen te krijgen, gaan de moderne roeiers de sportieve strijd aan met elkaar. Daarbij dienen ze behendig te manoeuvreren tussen de typisch ‘Amsterdamse elementen’; de grachten, vele bruggen en boten.

Omdat de grachten niet afgezet worden, staat de Grachtenrace al 32 jaar voor een spectaculair evenement voor Amsterdammers, bezoekende toeristen en uiteraard de roeiers zelf.

De grachtenrace Amsterdam is een sportief evenement waarbij respect voor de stad, bewoners, bezoekers en sporters voorop staat. De wateren van de stad zijn van en voor iedereen. Door veel te geven en soms te nemen kunnen we samen en met elkaar zorgen voor mooie evenementen in onze stad. Wij zetten ons maximaal in om onze footprint beperkt te houden, wij vertrouwen erop dat u dat ook doet.

Grachtenrace Amsterdam
zaterdag 13 oktober 2018

Of volg de Grachtenrace hier:
www.twitter.com/grachtenrace
www.facebook.com/Grachtenrace/

Bekijk de startlijst Grachtenrace 2018

De Startlijst voor de Grachtenrace Amsterdam is klaar! Kijk op de Startlijst Grachtenrace 2018 wanneer jouw team aan de start van de 32e editie van de Grachtenrace Amsterdam wordt verwacht. Heb je vragen over de startlijst of is informatie niet kloppend, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten via info@grachtenrace.com

De Startlijst is te vinden op de pagina met Wedstrijdinformatie. Hier vind je ook alle informatie over kranen, kraantijden, parkeren en bereikbaarheid. Denk eraan de Bemanningslijst van tevoren te downloaden en vast in te vullen.

Het dagprogramma vind je op deze pagina: Dagprogramma zaterdag 13 oktober 2018.

 

Toevoeging mbt indeling van startlijst
De startlijst is ingedeeld per klasse. Per klasse start de langzaamste als eerst en de snelste als laatste. De Kuikensloepen en Kromhout-Whalers staan zoveel mogelijk bij elkaar omdat ze ook een eigen klasse vormen.
Echter in verband met het grote aantal deelnemers in de tweede en eerste klasse heren is daar een extra schikking geweest om de drukte op de grachten een stuk beter te spreiden.

Bereikbaarheid en parkeren 2018

Parkeren-Stadsarchief Amsterdam

Onderstaand vind je verzamelde informatie over de bereikbaarheid van het evenemententerrein op zaterdag 13 oktober, en enkele tips voor parkeren en traileren volgbootjes.

Bereikbaarheid

In het weekend van 13 oktober worden vooralsnog rond Amsterdam geen grote werkzaamheden uitgevoerd. Controleer de bereikbaarheid op de website van Rijkswaterstaat.  

UPDATE 11 oktober:

Roeiers en teams komend uit het noorden, door Flevoland, graag rekening houden met de nog niet afgeronde werkzaamheden ter hoogte van Almere!

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/164518/a6-en-a27-opnieuw-in-het-weekend-dicht

Parkeren auto’s met trailer

Auto’s met trailers voor sloepen en vrachtwagens met sloep kunnen na het lossen van de sloep parkeren op het terrein rond het het Olympisch Stadion. Inrijden vanaf Laan der Hesperiden, zie ook Aanrijroute auto’s en boottrailers. Volg bij aankomst de aanwijzingen van verkeersbegeleiding en vrijwilligers op.

Openbaar vervoer

Uiteraard is reizen met het openbaar vervoer de beste oplossing voor een parkeerprobleem: check de reisplanners op www.9292.nl of www.ns.nl

Parkeren overige auto’s

Dichtsbijzijnde optie om te parkeren is in de parkeergarage Olympisch Stadion. Let wel: de reguliere parkeerplaatsen daar zijn relatief duur als je de auto de hele dag wil parkeren. Kosten: € 3,33 /uur. Maximaal tarief € 50,00 /dag. Parkeren is hier 24 uur per dag mogelijk.

Tip: Je kan gebruik maken van een speciaal P&R tarief! Er zijn echter een zeer beperkt aantal P&R parkeerplaatsen. Let op dat je juiste ingang van parkeergarage gebruikt (rechteringang). Voordat je gaat uitrijden moet je met bus of tram hebben gereist. Bij uitchecken moet je namelijk een OV-bewijs of OV-chipkaart scannen.

Over parkeren in Parkeergarage Olympisch Stadion.

Gratis parkeren

Gratis parkeren is op zaterdag mogelijk op Bedrijventerrein Schinkel, Valschermkade. Vanaf daar loop je over de Nieuwe Meersluis en het IJsbaanpad richting Olympisch Stadion, ongeveer 15 minuten lopen.

Op zaterdag is parkeren bij het Amsterdamse Bos ook gratis. Met de auto komend vanaf de A10 ga je richting Amsterdamse Bos, daarna ongeveer 22 minuten over Jachthavenweg richting noorden lopen naar Olympisch Stadion.

Tussenstand Grachtencup 2018

De tussenstand voor de Grachtencup 2018 is bekend. Na de Zwolse Grachtenrace is dit de tussenstand, bij de Grachtenrace op zaterdag 13 oktober zal duidelijk worden wie zich winnaar van de Grachtencup 2018 mag noemen.

Grachtencup 2018 (tussenstand)

De Grachtencup

De Grachtencup bestaat sinds 2016 en is nu twee keer uitgereikt. Vanaf 2018 zijn er niet 3 maar 4 grachtenraces onderdeel van dit klassement. Naast Amsterdam, Zwolle en Utrecht doet nu ook Leeuwarden mee. De Grachtencup wordt ieder jaar uitgereikt bij de Grachtenrace Amsterdam.

Wedstrijden Grachtencup 2018

28 oktober 2017: Liwwadster Rondje Leeuwarden
14 april 2018: RonDom, Grachtenrace Utrecht
16 juni 2018: Zwolse Grachtenrace
13 oktober 2018: Grachtenrace Amsterdam

 

 

Inschrijving 2018 binnenkort van start

20171007-Grachtenrace-270Aanstaande vrijdag start de inschrijving voor de 32e editie van de Grachtenrace Amsterdam. Je kan jouw team inschrijven voor Grachtenrace die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 13 oktober 2018 en ook dit jaar weer start in de wateren rond het Olympisch Stadion.

Inschrijven vanaf 6 juli

Inschrijven is mogelijk vanaf 6 juli. Sluitingsdatum voor inschrijven is 30 september of bij het bereiken van 140 deelnemers. Ook dit jaar is er daarnaast plaats voor 4 buitenlandse teams die buiten mededinging meedoen aan de race. Vanaf 6 juli is inschrijven en betaling voor de Grachtenrace mogelijk via www.grachtenrace.com/inschrijven

Evenementenlocatie en wedstrijdroute

Het was dit jaar lange tijd onduidelijk wat de startlocatie voor de race zou worden. Gelukkig is dat ook dit jaar weer vanaf het terrein rond het Olympisch Stadion. Met de start in het Stadiongracht, de finish op de Schinkel ter hoogte van het Olympisch Stadion en het feest na afloop in de feesttent hopen we ook dit jaar weer op een geweldige wedstrijddag.

Wedstrijdroute is op een aantal punten gewijzigd, meer hierover lees je binnenkort op de website. De route (kaart en uitgeschreven route) vind je al op de pagina met Wedstrijdinformatie.