Voorlopige uitslag Grachtenrace Amsterdam 2019

De voorlopige uitslag van de Grachtenrace Amsterdam 2019 is bekend. Op de pagina Uitslagen worden later deze week de definitieve uitslagen gepubliceerd.

Voorlopige uitslag algemeen klassement Grachtenrace 2019

Voorlopige uitslag Grachtenrace heren top 3
1. Magna Frisia, Ame Gijs
2. Orkaan, De Heeren XIV
3. Trewes 2, Trewes 2

Voorlopige uitslag Grachtenrace dames top 3
1. Pulp Fiction, IJsselmeerminnen
2. Oihonna, Sloeproeiers Groningen
3. Steenbok, Skarrefammen

Winnaars Grachtencup 2019 
heren: Trewes 2
dames: Oihonna

 

 

Volg live de Grachtenrace met Sloepvolgen.nl

Vandaag worden 30 sloepen bij de Grachtenrace Amsterdam voorzien van een GPS transponder van www.sloepvolgen.nl. De race is daardoor live vanaf 11.00 uur te volgen via YouTube.

Daarnaast zijn er drie camera’s aanwezig bij de start in de op de start, finish en op de Keizersgracht t.h.v. de Leidsegracht.

Zie de pdf ‘Sloepen met GPS 2019‘ voor de geselecteerde sloepen.

 

Startlijst Grachtenrace 2019 bekend

IMG_5425

De Startlijst voor de Grachtenrace Amsterdam is klaar! Klik op de Startlijst Grachtenrace 2019 om te kijken wanneer jouw team aan de start van de 33e editie van de Grachtenrace Amsterdam wordt verwacht. Heb je vragen over de startlijst of is informatie niet kloppend, laat dit dan zo spoedig mogelijk weten via info@grachtenrace.com

Over de volgorde van starten

De startlijst is ingedeeld per klasse. Per klasse start de langzaamste als eerst en de snelste als laatste. De Kuikensloepen en Kromhout-Whalers staan zoveel mogelijk bij elkaar omdat ze ook een eigen klasse vormen.
Echter in verband met het grote aantal deelnemers in de tweede en eerste klasse heren is daar een extra schikking geweest om de drukte op de grachten een stuk beter te spreiden.
Dit jaar is het voor het eerst dat de 2e klasse als laatste aan de beurt is, dit geeft vooral meer ruimte op de grachten voor de teams die echt voor de competitie komen.
Voor het bepalen van de startlijst wordt naast de nodige ervaring met het organiseren van de Grachtenrace, ook gewerkt met het rekenprogramma van de FSN met daarin data van de afgelopen twee seizoenen, waadoor rekening kan worden gehouden met verwachte finishtijden.

Wedstrijdinformatie

De Startlijst is te vinden op de pagina met Wedstrijdinformatie. Hier vind je ook alle informatie over kranen, kraantijden, parkeren en bereikbaarheid. Denk eraan de Bemanningslijst van tevoren te downloaden en vast in te vullen.

Het dagprogramma vind je op deze pagina: Dagprogramma zaterdag 12 oktober 2019.

Bereikbaarheid en parkeren 2019

Parkeren Amsterdam.Onderstaand vind je verzamelde informatie over de bereikbaarheid van het evenemententerrein op zaterdag 12 oktober, en enkele tips voor parkeren.

Bereikbaarheid

In het weekend van 12 oktober worden vooralsnog rond Amsterdam geen grote werkzaamheden uitgevoerd. Controleer de bereikbaarheid op de website van Rijkswaterstaat. Komend vanuit het noorden dient men rekening te houden met de werkzaamheden aan de Afsluitdijk, of om te rijden via Flevoland. 

Parkeren auto’s met trailer

Auto’s met trailers voor sloepen en vrachtwagens met sloep kunnen na het lossen van de sloep parkeren op het terrein rond het het Olympisch Stadion. Inrijden vanaf Laan der Hesperiden, zie ook Aanrijroute auto’s en boottrailers. Volg bij aankomst de aanwijzingen van verkeersbegeleiding en vrijwilligers op.

Openbaar vervoer

Uiteraard is reizen met het openbaar vervoer de beste oplossing voor een parkeerprobleem: check de reisplanners op www.9292.nl of www.ns.nl

Parkeren overige auto’s

Dichtsbijzijnde optie om te parkeren is in de parkeergarage Olympisch Stadion. Let wel: de reguliere parkeerplaatsen daar zijn relatief duur als je de auto de hele dag wil parkeren. Kosten: € 4,-/uur. Maximaal tarief € 40,00 /dag. Parkeren is hier 24 uur per dag mogelijk.

Tip: Je kan gebruik maken van een speciaal P&R tarief! Er zijn echter een zeer beperkt aantal P&R parkeerplaatsen. Let op dat je juiste ingang van parkeergarage gebruikt (rechteringang). Voordat je gaat uitrijden moet je met bus of tram hebben gereist. Bij uitchecken moet je namelijk een OV-bewijs of OV-chipkaart scannen.

Over parkeren in Parkeergarage Olympisch Stadion.

Gratis parkeren

Op zaterdag is parkeren bij het Amsterdamse Bos gratis. Met de auto komend vanaf de A10 ga je richting Amsterdamse Bos, er zijn meerdere parkeerplaatsen, ook de parkeerplaats bij de hoofdentree is op zaterdag gratis. Vanaf daar is het ongeveer 22 minuten lopen over de Jachthavenweg richting noorden naar Olympisch Stadion.

Gratis parkeren is op zaterdag niet langer mogelijk op Bedrijventerrein Schinkel, kosten hier zijn op zaterdag van 9-21 uur 4,50 per uur. Vanaf het bedrijventerrein loop je over de Nieuwe Meersluis en het IJsbaanpad richting Olympisch Stadion, ongeveer 15 minuten lopen.

Grand Slam wedstrijdorganisaties steunen Stichting Vaarwens

Vaarwens-logoDit jaar ondersteunen de wedstrijdorganisaties van de Harlingen-Terschelling Roeirace, Grachtenrace Amsterdam en Muiden Pampus Muiden een goed doel: De Stichting Vaarwens.
Stichting Vaarwens is twaalf jaar geleden begonnen met het kosteloos aanbieden van vaardagen aan mensen die te horen hebben gekregen dat ze zijn uitbehandeld. Vaak (maar zeker niet altijd) zijn dat mensen die hebben gevaren. Watermensen!
 
Op zaterdag 12 oktober zal een afvaardiging van de Stichting Vaarwens bij de Grachtenrace aanwezig te zijn. Willen jij of je team de Stichting Vaarwens ondersteunen, dan kan dat bij het inleveren van de startnummers.

Bereikbaarheid website en start inschrijving

Excuses voor de overlast. De website kon de tijdelijk piek aan bezoekers niet aan. We werken momenteel aan de website om het probleem te verhelpen.

Start van inschrijving is om die reden verplaatst naar 14.00 uur.

NB.
Mocht het probleem vanmiddag nog niet verholpen zijn, dan moeten wij in overleg een nieuwe dag en tijdstip kiezen. We houden jullie daarover via de website en social media op de hoogte.

 

 

 

Inschrijfdatum Grachtenrace 2019

IMG_5425Inschrijving voor de 33e editie van de Grachtenrace Amsterdam start op zaterdag 6 juli 2019 om 10.00 uur. Je kan jouw team inschrijven voor Grachtenrace die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 12 oktober 2019 en ook dit jaar weer start in de wateren rond het Olympisch Stadion.

Inschrijven vanaf 6 juli

Inschrijven is mogelijk vanaf 6 juli. Sluitingsdatum voor inschrijven is 28 september of bij het bereiken van 140 deelnemers. Ook dit jaar is er daarnaast plaats voor 4 (buitenlandse) teams die buiten mededinging meedoen aan de race. Vanaf 6 juli is inschrijven en betaling voor de Grachtenrace mogelijk via www.grachtenrace.com/inschrijven

Evenementenlocatie en wedstrijdroute

Startlocatie voor de race is naar alle waarschijnlijkheid, en zoals de afgelopen jaren gebruikelijk, vanaf het terrein rond het Olympisch Stadion. Met de start in het Stadiongracht, de finish op de Schinkel ter hoogte van het Olympisch Stadion en het feest na afloop in de feesttent hopen we ook dit jaar weer op een geweldige wedstrijddag.

Wedstrijdroute wordt ieder jaar opnieuw bekeken en zal wellicht op een aantal punten wijzigen. Zodra hier meer over duidelijk is wordt dit gecommuniceerd op de website.

Foto’s Grachtenrace 2018

De vaste fotograaf van de Grachtenrace JP Vroemen bracht dit jaar zijn broer Lex mee. Het resultaat: een zeer uitgebreide set van foto’s van start tot finish, en vele foto’s op de grachten daartussen!

20181013-Grachtenrace-CENTRUM-160_

Dit jaar zijn er 4 fotosets gemaakt; bij de start van de race, in het zuiden van Amsterdam, het centrum en bij de finish. Hieronder een kleine selectie van deze foto’s. Wil je alle foto’s bekijken op zoek naar jouw team? Klik dan door naar de fotowebsite van JP Vroemen.

Grachtenrace Amsterdam 2018 – START

Grachtenrace Amsterdam 2018 – ZUID

Grachtenrace Amsterdam 2018 – CENTRUM

Grachtenrace Amsterdam 2018 – FINISH

20181013-Grachtenrace-ZUID-230_20181013-Grachtenrace-ZUID-225_20181013-Grachtenrace-CENTRUM-373_20181013-Grachtenrace-ZUID-187_20181013-Grachtenrace-CENTRUM-262_
2018 Grachtenrace Finish-407_2018 Grachtenrace Finish-130_2018 Grachtenrace Finish-111_

20181013-Grachtenrace-ZUID-202_

Winnaars Grachtencup 2018

img_5480.jpg

De dames- en heren wisselbekers van de Grachtencup waren afgelopen weekend even in ons bezit. Zaterdagavond werden ze alweer uitgereikt tijdens de prijsuitreiking in de feesttent bij het Olympisch Stadion.

Winnaar van de Grachtencup 2018 bij de heren is ook dit jaar Polyester,  bij de dames won dit jaar de Magna Frisia, die vorig jaar nog een tweede plaats in het Grachtenklassement bezette.

Einduitslag alle teams in het Grachtenklassement:
Grachtencup 2018 einduitslag

img_5477.jpg

Over de Grachtencup

Het grachtenklassement werd in 2016 voor het eerst georganiseerd, winnaar is het team dat het beste presteert tijdens de drie grachtenraces in Nederland. Bij dit initiatief van Utrecht RonDom, Zwolse Grachtenrace en Grachtenrace Amsterdam sloot in 2018 het Liwwadster Rondje zich aan en inmiddels wordt de Grachtencup dit jaar voor de derde keer uitgereikt.

Teams die strijden voor de Grachtencup 2018 nemen deel aan minimaal 3 van de 4 grachtenraces:
28 oktober 2017: Liwwadster rondje Leeuwarden
14 april 2018: RonDom, Grachtenrace Utrecht
16 juni 2018: Zwolse Grachtenrace
13 oktober 2018: Grachtenrace Amsterdam

De Grachtencup wordt ieder jaar uitgereikt bij de Grachtenrace Amsterdam. Eerste wedstrijd voor de Grachtencup 2019 is het Liwwadster Rondje op 27 oktober 2018 in Leeuwarden.

Definitieve uitslag Grachtenrace Amsterdam 2018

2018 Grachtenrace AmsterdamDe uitslag van de Grachtenrace Amsterdam 2018 is inmiddels aangepast ten opzichte van de voorlopige uitslag van zaterdagavond. Doordat helaas een aantal teams ten onrechte een strafwatt kreeg opgelegd voor het niet ronden van boeien op het Amsterdam-Rijnkanaal is de voorlopige uitslag gewijzigd.

Geconstateerd werd dat een aantal sloepen niet tussen de betonning/boeien bleef op het Amsterdam-Rijnkanaal, echter tijdens het palaver is verteld dat er ook onder de wal gevaren mocht worden. Alle straffen met betrekking tot boeien zijn teruggetrokken.

Straffen mbt het inhalen op het Amsterdam-Rijnkanaal en het nemen van verkeerde doorgang onder Berlagebrug zijn blijven staan.

Bekijk hier de definitieve uitslagen van de Grachtenrace Amsterdam 2018, de Grachtencup en het Kuikenklassement.