Bereikbaarheid en parkeren 2019

Parkeren Amsterdam.Onderstaand vind je verzamelde informatie over de bereikbaarheid van het evenemententerrein op zaterdag 12 oktober, en enkele tips voor parkeren.

Bereikbaarheid

In het weekend van 12 oktober worden vooralsnog rond Amsterdam geen grote werkzaamheden uitgevoerd. Controleer de bereikbaarheid op de website van Rijkswaterstaat. Komend vanuit het noorden dient men rekening te houden met de werkzaamheden aan de Afsluitdijk, of om te rijden via Flevoland. 

Parkeren auto’s met trailer

Auto’s met trailers voor sloepen en vrachtwagens met sloep kunnen na het lossen van de sloep parkeren op het terrein rond het het Olympisch Stadion. Inrijden vanaf Laan der Hesperiden, zie ook Aanrijroute auto’s en boottrailers. Volg bij aankomst de aanwijzingen van verkeersbegeleiding en vrijwilligers op.

Openbaar vervoer

Uiteraard is reizen met het openbaar vervoer de beste oplossing voor een parkeerprobleem: check de reisplanners op www.9292.nl of www.ns.nl

Parkeren overige auto’s

Dichtsbijzijnde optie om te parkeren is in de parkeergarage Olympisch Stadion. Let wel: de reguliere parkeerplaatsen daar zijn relatief duur als je de auto de hele dag wil parkeren. Kosten: € 4,-/uur. Maximaal tarief € 40,00 /dag. Parkeren is hier 24 uur per dag mogelijk.

Tip: Je kan gebruik maken van een speciaal P&R tarief! Er zijn echter een zeer beperkt aantal P&R parkeerplaatsen. Let op dat je juiste ingang van parkeergarage gebruikt (rechteringang). Voordat je gaat uitrijden moet je met bus of tram hebben gereist. Bij uitchecken moet je namelijk een OV-bewijs of OV-chipkaart scannen.

Over parkeren in Parkeergarage Olympisch Stadion.

Gratis parkeren

Op zaterdag is parkeren bij het Amsterdamse Bos gratis. Met de auto komend vanaf de A10 ga je richting Amsterdamse Bos, er zijn meerdere parkeerplaatsen, ook de parkeerplaats bij de hoofdentree is op zaterdag gratis. Vanaf daar is het ongeveer 22 minuten lopen over de Jachthavenweg richting noorden naar Olympisch Stadion.

Gratis parkeren is op zaterdag niet langer mogelijk op Bedrijventerrein Schinkel, kosten hier zijn op zaterdag van 9-21 uur 4,50 per uur. Vanaf het bedrijventerrein loop je over de Nieuwe Meersluis en het IJsbaanpad richting Olympisch Stadion, ongeveer 15 minuten lopen.