Bereikbaarheid en parkeren 2018

Parkeren-Stadsarchief Amsterdam

Onderstaand vind je verzamelde informatie over de bereikbaarheid van het evenemententerrein op zaterdag 13 oktober, en enkele tips voor parkeren en traileren volgbootjes.

Bereikbaarheid

In het weekend van 13 oktober worden vooralsnog rond Amsterdam geen grote werkzaamheden uitgevoerd. Controleer de bereikbaarheid op de website van Rijkswaterstaat.  

UPDATE 11 oktober:

Roeiers en teams komend uit het noorden, door Flevoland, graag rekening houden met de nog niet afgeronde werkzaamheden ter hoogte van Almere!

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/164518/a6-en-a27-opnieuw-in-het-weekend-dicht

Parkeren auto’s met trailer

Auto’s met trailers voor sloepen en vrachtwagens met sloep kunnen na het lossen van de sloep parkeren op het terrein rond het het Olympisch Stadion. Inrijden vanaf Laan der Hesperiden, zie ook Aanrijroute auto’s en boottrailers. Volg bij aankomst de aanwijzingen van verkeersbegeleiding en vrijwilligers op.

Openbaar vervoer

Uiteraard is reizen met het openbaar vervoer de beste oplossing voor een parkeerprobleem: check de reisplanners op www.9292.nl of www.ns.nl

Parkeren overige auto’s

Dichtsbijzijnde optie om te parkeren is in de parkeergarage Olympisch Stadion. Let wel: de reguliere parkeerplaatsen daar zijn relatief duur als je de auto de hele dag wil parkeren. Kosten: € 3,33 /uur. Maximaal tarief € 50,00 /dag. Parkeren is hier 24 uur per dag mogelijk.

Tip: Je kan gebruik maken van een speciaal P&R tarief! Er zijn echter een zeer beperkt aantal P&R parkeerplaatsen. Let op dat je juiste ingang van parkeergarage gebruikt (rechteringang). Voordat je gaat uitrijden moet je met bus of tram hebben gereist. Bij uitchecken moet je namelijk een OV-bewijs of OV-chipkaart scannen.

Over parkeren in Parkeergarage Olympisch Stadion.

Gratis parkeren

Gratis parkeren is op zaterdag mogelijk op Bedrijventerrein Schinkel, Valschermkade. Vanaf daar loop je over de Nieuwe Meersluis en het IJsbaanpad richting Olympisch Stadion, ongeveer 15 minuten lopen.

Op zaterdag is parkeren bij het Amsterdamse Bos ook gratis. Met de auto komend vanaf de A10 ga je richting Amsterdamse Bos, daarna ongeveer 22 minuten over Jachthavenweg richting noorden lopen naar Olympisch Stadion.