32e editie Grachtenrace Amsterdam

20171007-Grachtenrace-241

32e Roeisloepenrace Grachtenrace Amsterdam op zaterdag 13 oktober

Zaterdag 13 oktober zijn de grachten wederom het toneel voor het jaarlijkse spektakel van de Grachtenrace Amsterdam. De ruim 1200 roeiers uit binnen- en buitenland strijden voor hun team in een van deelnemende traditionele roeisloepen.

Eerste start is om 11.00 uur vanaf het Olympisch Stadion en voert zo’n 23 kilometer over de Amsterdamse wateren. De 145 dames- en herenteams laten de geschiedenis herleven gedurende de tocht door de verschillende Amsterdamse grachten, alvorens weer te finishen vlakbij het Olympisch stadion.

Waar vroeger de roeisloepen streden om vracht snel van schepen naar pakhuizen te krijgen, gaan de moderne roeiers de sportieve strijd aan met elkaar. Daarbij dienen ze behendig te manoeuvreren tussen de typisch ‘Amsterdamse elementen’; de grachten, vele bruggen en boten.

Omdat de grachten niet afgezet worden, staat de Grachtenrace al 32 jaar voor een spectaculair evenement voor Amsterdammers, bezoekende toeristen en uiteraard de roeiers zelf.

De grachtenrace Amsterdam is een sportief evenement waarbij respect voor de stad, bewoners, bezoekers en sporters voorop staat. De wateren van de stad zijn van en voor iedereen. Door veel te geven en soms te nemen kunnen we samen en met elkaar zorgen voor mooie evenementen in onze stad. Wij zetten ons maximaal in om onze footprint beperkt te houden, wij vertrouwen erop dat u dat ook doet.

Grachtenrace Amsterdam
zaterdag 13 oktober 2018

Of volg de Grachtenrace hier:
www.twitter.com/grachtenrace
www.facebook.com/Grachtenrace/